OKUL SERVİS ARAÇLARI YÖNETMELİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Danıştay 8. Dairesinin açmış olduğu dava sonucu Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin bazı maddelerinin yürütmesi durdurulmuştu. Koltuk sensörü, 3 nokta emniyet kemeri, beyaz cam ve araç içi kayıt yapan kamera uygulaması bütün okul taşıtlarından istenir hale gelmişti.

Değerli Meslektaşlarım

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu başta olmak üzere ilgili bakanlıklar ve genel müdürlükler nezdinde izmir otobüs ve servis araçları işletmecileri odası olarak yaptığımız yoğun çalışmalar sonucu esnafımızın mağduriyetini giderecek şekilde yönetmelik değişikliği tamamlanmış olup Sayın Bakanlarımızın imzasına açılmıştır.

En kısa sürede Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulup Resmi Gazetede yayımlanacaktır.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'na

Milli Eğitim Bakanımız Sayın

Mahmut Özer'e